Vrachtwagencombinatie gekanteld op rotonde N375

MEPPEL – Op een rotonde van de N375 is maandagmiddag een vrachtwagencombinatie gekanteld. Door het ongeval werd de afrit Meppel-Noord van de A32 afgesloten voor het verkeer. Ook het verkeer rijdend op de N375 kon vanuit Meppel niet rechtdoor richting Ruinen en moest verplicht de oprit van de A32 nemen richting Zwolle.

Volgens een getuige viel de combinatie plots om tijdens het nemen van de rotonde. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. Voordat de met gefreesd asfalt geladen vrachtwagen weer overeind werd getakeld moest eerst de inhoud overgeladen worden. Met een graafmachine van de firma Dunnink werd de lading in een bakwagen van Engel geladen. Ondertussen werd door van der Kolk het wegdek gereinigd van weggelopen diesel.

Bergingsbedrijf Hooikammer had ondertussen de gekantelde vrachtwagen aan twee bergingsvoertuigen gekoppeld en binnen no-time stond alles weer op zijn wielen en werd de boel overgebracht naar het depot in Staphorst. Als laatste werd een flink gedeelte van de berm gesaneerd. De rotonde en de afrit werd tegen 18:30 uur weer vrijgegeven.