Lange file door kop-staartbotsing op A28 bij Zwolle

ZWOLLE – Door een botsing tussen drie auto’s ontstond woensdagmiddag rond 17:00 uur op de A28 een lange file richting het Noorden. Door onbekende oorzaak kwam de bestuurder van een zwarte Mercedes in botsing met een blauwe Peugeot en botste daarna nog op een grijze BMW. Ondanks de flinke schade vielen er geen gewonden.

Vanwege het ongeval werd de gehele rijbaan een tijdje afgesloten zodat de opgeroepen hulpdiensten veilig konden werken. Toen duidelijk was dat er geen letsel was bij de betrokkenen werd één rijstrook weer geopend voor het verkeer. De overige twee rijstroken bleven gesloten met een behoorlijke file tot gevolg.

Bergingsbedrijf Wolves kwam in actie met twee bergingsvoertuigen om de beschadigde voertuigen van het asfalt te halen. De bergingswerkzaamheden waren om 18:15 klaar en konden alle rijstroken weer worden geopend.