Gewonden bij botsing op kruising bij De Lichtmis

DE LICHTMIS – Op de kruising van de N377 met de Oude Rijksweg heeft woensdag tegen het eind van de middag een aanrijding plaatsgevonden. Bij het ongeval raakten drie personen gewond. Zij zijn allen per ambulance naar het Isala ziekenhuis overgebracht. Hun verwondingen zijn niet bekend.

Het ongeval ontstond toen de zwarte Volkswagen Golf, met daarin twee personen, vanuit Hasselt op de N377 linksaf richting de Oude Rijksweg wilde rijden. Door een nog onbekende oorzaak kwam op datzelfde moment vanuit tegenovergestelde richting een grijze Hyundai Accent met daarin vier personen. Ondanks dat de kruising is voorzien van verkeerslichten ontstond er toch een aanrijding. Mogelijk was de felle laagstaande zon de oorzaak van het ongeval.

De brandweer van Staphorst kwam in actie om de inzittenden van de grijze auto te bevrijden. Met hydraulisch redgereedschap werd extra ruimte gemaakt om de slachtoffers uit de auto te krijgen. Naast de Rapid Responder kwamen drie ambulances ter plekke voor het overbrengen van de gewonden. De twee inzittenden van de Zwarte auto bleven ongedeerd. Het ongeval veroorzaakte een flinke vertraging op de drukke kruising. Medewerkers van Rijkswaterstaat en Provincie Overijssel regelden samen met politieagenten het verkeer.

Bergingsbedrijf Hooikammer kon, na een onderzoek van de Verkeersongevallendienst, de twee voertuigen van de kruising takelen en afvoeren.