Vrachtwagencombinatie brandt uit na dodelijke aanrijding

DEDEMSVAART – Een vrachtwagencombinatie is donderdagmiddag gedeeltelijk in het Ommerkanaal beland en in brand gevlogen na een aanrijding met een personenauto. De aanrijding gebeurde rond kwart over vier op de N377 ter hoogte van de Langejacht. Uit de sporen viel op te maken dat de auto richting Slagharen reed en de truck richting Dedemsvaart.

De bestuurder van de grijze Ford Focus stationwagen overleefde de zware aanrijding niet. Volgens de politie gaat het om een 37-jarige inwoner van Slagharen. De trekker met oplegger schoot via de linker berm het kanaal in en vloog in brand. De chauffeur kon zich bijtijds in veiligheid brengen en liep enkel een nat pak op. De vrachtwagen en oplegger geladen met plastic kratten van een transportbedrijf uit IJsselmuiden brandde volledig uit.

De N377 is zeker de gehele avond tussen de rotondes Jachthuisweg en de Rollepaal afgezet in verband met de bergingswerkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid via Lutten.