Keukenbrand veroorzaakt enorme schade in woning

ZWARTSLUIS – Een keukenbrand in een woning aan De Nieuwesluis heeft vannacht enorme schade veroorzaakt. De bewoners werden rond 05:00 uur opgeschrikt van glasgerinkel en merkten toen de brand op. De woning stond toen al vol rook waarop de bewoners naar buiten zijn gevlucht. Zij werden bij buren opgevangen.

De korte felle brand in de keuken heeft veel rookschade veroorzaakt. In veel woningen van tegenwoordig zijn veel kunststoffen aanwezig wat zorgt voor een vieze vettige rook en overal neerslaat. Ondanks de aanwezigheid van rookmelders zijn deze niet afgegaan. De officier van dienst heeft daarom een speciaal team van de brandweer laten komen voor een technisch onderzoek.

Een salvagecoördinator zal de getroffen bewoners adviezen geven en helpen waar nodig is. Ook zal hij zoeken naar een onderdak. Door de brand is de woning tijdelijk niet bewoonbaar. De bewoners, die bij de brand niet gewond zijn geraakt, zijn elders ondergebracht.