Automobilist gewond na botsing op Blokzijlseweg

STEENWIJK – Bij een aanrijding op de Blokzijlseweg met de aansluiting naar de Beulakerweg is dinsdagmiddag een automobilist gewond geraakt. De man reed op de Blokzijlseweg richting Steenwijk maar werd over het hoofd gezien door een auto die vanaf de Beulakerweg linksaf richting Blokzijl wilde.

Door de klap maakte het voertuig van de gewonde man een halve draai en stond stil met de neus van de auto in de richting waar hij vandaan kwam. De brandweer van Steenwijk, die was opgeroepen voor het ongeval met letsel hoefde uiteindelijk niet in actie te komen, de man kon zelf uit de auto stappen en plaatsnemen op de brancard waarna hij per ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere voertuig met daarin een man, vrouw en twee kinderen raakte zwaar beschadigd maar geen van de inzittenden liep letsel op. De geschrokken kinderen kregen van het ambulancepersoneel een goodbear.

Door het ongeval was de weg gedeeltelijk afgesloten. Een medewerker van de Provincie Overijssel schakelde aannemer van der Kolk in die met verkeersregelaars, botsabsorbers en voorwaarschuwingswagens ter plaatse kwam om het verkeer in goede banen te leiden. Ondertussen was een medewerker van de verkeersongevallendienst bezig met zijn onderzoek. Bergingsbedrijf Hooikammer kreeg aansluitend de taak om de voertuigen af te slepen en zo de kruising weer vrij te maken voor het verkeer.