Brand verwoest loods van recyclingbedrijf in Meppel

MEPPEL – Bij een recyclingbedrijf aan de Setheweg in Meppel is maandagmorgen brand uitgebroken. Het vuur werd rond 06:00 uur ontdekt door een medewerker van een naastgelegen bedrijf. Binnen enkele minuten stond de gehele loods volledig in brand en sloegen de vlammen uit het pand.

De brandweer rukte met veel materieel uit maar kon de brand moeilijk bestrijden. Hiervoor moest een flink gedeelte van de loods worden gesloopt. De brand ging gepaard met flinke rookwolken die door de wisselende wind verschillende kanten op ging. Voor de naastgelegen woonwijk Koedijkslanden werd een NL-Alert uitgegeven om bij last van rook ramen en deuren gesloten te houden en de mechanische ventilatie uit te schakelen.

Omdat het vermoeden bestaat dat er brandstichting in het spel is startte de politie direct een onderzoek en vroeg aan medewerkers van overige bedrijven of zij iets verdacht hadden gezien en om eventueel bewakingsbeelden vrij te geven. Bij de brand raakte niemand gewond. De brandweer denkt nog enkele uren bezig te zijn met het blussen van de brand.