Auto in sloot na botsing op kruising in Staphorst

STAPHORST – Bij een aanrijding tussen een personenauto en een bestelbusje op de kruising van de Klaas Kloosterweg en het Geerligsland is donderdagmiddag één persoon gewond geraakt. Na het ongeval kwam de auto op zijn kant in de sloot tot stilstand, het bestelbusje bleef nog net hangen op de slootwal.

De bestuurder van de witte Peugeot Partner reed op de Klaas Kloosterweg richting de Viaductweg en zag een links naderende Kia Sportage rijdend op het Geerligsland. De man meende dat de auto wat afremde maar werd toch compleet over het hoofd gezien door de bestuurder van de auto met een flinke klap als gevolg. De Kia schoot richting de sloot en kwam op zijn kant in het water tot stilstand. De bestelauto draaide een halve slag en bleef nog net op het droge.

De man uit de te water geraakte auto kon zichzelf snel bevrijden en klauterde aan wal. De bestuurder van de bestelauto bleef gewond in zijn auto zitten. De opgeroepen brandweer van Staphorst hoefde niet in actie te komen. De gewonde man kon zelf plaatsnemen op de brancard en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Familieleden hebben zijn voertuig afgevoerd. Bergingsbedrijf Hooikammer mocht de Kia uit de sloot takelen en afvoeren.