Auto met caravan in de sloot langs A28 bij Staphorst

STAPHORST – Op de A28 tussen Staphorst en De Lichtmis is vanmiddag een auto met caravan in de sloot beland. De twee inzittenden liepen geen letsel op bij het eenzijdig ongeval. De caravan viel geheel uit elkaar en ook de auto raakte onherstelbaar beschadigd.

De opgeroepen brandweer van Staphorst hoefde niet in actie te komen. De man en vrouw waren inmiddels al uit de auto en werden onderzocht in een ambulance. Na controle bleek dat geen van beide letsel had opgelopen en dus konden zij plaatsnemen in de bergingsauto.

Ondertussen was de Citroen Xsara al uit de sloot getakeld door bergingsbedrijf Hooikammer en was een kraan van aannemersbedrijf Engel bezig om de vele brokstukken van de totaal vernielde caravan uit de sloot te vissen. Door het ongeval ontstond een flinke file wat voor de nodige vertraging zorgde. Wat de oorzaak was van het ongeval kon de bestuurder niet zeggen.