Ongeval met betonmixer veroorzaakt verkeerschaos

DE LICHTMIS – Een ongeval met een betonmixer heeft woensdagmiddag rond 14:15 uur een flinke verkeerschaos veroorzaakt. De chauffeur kwam met zijn vrachtwagen vanaf de snelweg A28 en wilde richting Nieuwleusen. Na even te moeten wachten voor het verkeerslicht trok de man op en nam de bocht. Plots begon de mixer te kantelen en raakte los van de vrachtwagen.

De mixer met een inhoud van ruim 10 kuub cement kwam in de berm van de Nieuwe Dedemsvaartweg te liggen. De vrachtwagen hing nog met enkele kabels vast aan het afzetsysteem waardoor het chassis rare vormen aannam. Eerst werd verkeer langs de vrachtwagen geleid maar later werd de weg voor alle veiligheid toch maar afgezet. Dit zorgde voor de nodige chaos.

Medewerkers van Provincie Overijssel en Rijkswaterstaat hielden kort overleg voor een duidelijke afzetting. Vanaf de A28, tussen Zwolle en Staphorst, werd de afrit Nieuwleusen/Hasselt afgesloten. Door middel van tekstkarren werden weggebruikers geadviseerd een andere route te nemen. Ondertussen was een telekraan opgeroepen om te komen helpen met de berging. Bergingsbedrijf Hooikammer en kraanbedrijf Russcher zorgden dat de mixer los kwam van de vrachtwagen waarna deze zelf zijn weg kon vervolgen. De mixer werd op een aanhanger gehesen en afgevoerd.

De firma van der Kolk nam naast de vele verkeersafzettingen ook de sanering van de berm en het weghalen van de geplette lichtmast voor haar rekening. Rond 18:15 uur waren alle werkzaamheden klaar en kon eindelijk de weg weer worden vrijgegeven en werden de afzettingen en omleidingen opgeheven.