Drie gewonden bij ongeval op N375 bij Ruinerwold

RUINERWOLD – Op de N375 zijn woensdagmiddag bij een zware aanrijding ter hoogte van Ruinerwold drie personen gewond geraakt. Bij het ongeval waren drie personenauto’s betrokken waarvan er één na de aanrijding in de bermsloot tot stilstand kwam. De twee andere auto’s stonden totaal vernield op de rijbaan.

Het ongeval ontstond rond 17:00 uur toen de bestuurster van een zwarte Opel Corsa, een 57-jarige vrouw uit Meppel, op de verkeerde weghelft kwam en frontaal botste op een grijze Hyundai Tucson bestuurd door een 29-jarige man uit Hoogeveen. De Opel, rijdend richting Meppel, schoot na de aanrijding door de berm en kwam terecht in een sloot. De Hyundai, rijdend richting Pesse, kwam dwars op de rijbaan van tegemoetkomend verkeer en werd vol in de flank aangereden door een grijze BMW X1 van een 39-jarige man uit Steenwijk.

Het mobiel medisch team was voor het ongeval opgeroepen en kwam per traumahelikopter naar de ongevalslocatie. De vrouw uit de in de sloot geraakte auto kon zelf uit de auto klauteren. De brandweer heeft de twee andere personen uit hun voertuigen bevrijdt. De 29-jarige man is bij deze aanrijding ernstig gewond geraakt aan zijn been. De 39-jarige man en de 57-jarige vrouw zijn beide licht gewond geraakt. Allen zijn met diverse ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. Het mobiel medisch team kon al snel weer terugkeren naar de basis, hun inzet was niet meer nodig.

De N375 is geruime tijd afgesloten geweest om de hulpdiensten alle ruimte te geven. Een medewerker van de verkeersongevallendienst heeft onderzoek gedaan naar de toedracht. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de drie voertuigen afgevoerd.