Vrachtwagen met koffiebonen kantelt op parkeerplaats

ZWOLLE – Op het parkeerterrein van Wegrestaurant De Lichtmis is donderdag tegen het eind van de middag een bulktrailer geladen met ongeveer 25 ton koffiebonen gekanteld. De chauffeur vond de combinatie niet lekker rijden omdat hij volgens zeggen teveel druk had op de trekas van de truck. Om de vracht wat beter te verdelen besloot de Duitse chauffeur de tank iets te kiepen maar tijdens deze actie ging het mis.

De chauffeur had niet de speciale steunpoten uitgezet om kantelen te voorkomen. De tank kwam tegen een geparkeerde aanhanger met daarop een container. Een geparkeerde auto, die net voor de aanhanger stond, werd net gemist door de vallende tank. De chauffeur als de lading koffiebonen bleef ongeschonden. Wel kwam er wat brandstof vrij uit de tanks van de truck.

Om de combinatie weer netjes op de wielen te krijgen moet eerst de vracht bonen uit de gekantelde trailer worden gezogen. Hiervoor komt een andere bulktrailer die de kostbare lading over zal nemen. Daarna zal de berging pas plaats kunnen vinden.

Volgens de planning zal er morgen in alle vroegte begonnen worden met het leeghalen van de trailer waarna de berging zal volgen. Tijdens deze berging zal een gedeelte van de parkeerplaats afgezet zijn. Momenteel is een klein gedeelte afgezet middels pionnen en afzetlint.