Auto belandt in tuin na eenzijdig ongeval

henry-wallinga-ongeval-zomerdijk-doosje-05DOOSJE – Op de Zomerdijk, de N375, heeft vrijdagmiddag ter hoogte van het buurtschap Doosje een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. De bestuurster van een Peugeot 107 verloor ter hoogte van de Lozedijk de macht over het stuur, raakte van de weg en kwam in een tuin tegen een boom tot stilstand.

De vrouw raakte hierbij gewond en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Door de crash tegen de boom maakte het voertuig draai en sloopte hierdoor een kippenhok. Ook enkele boompjes werden vernield. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto uit de tuin gesleept en afgevoerd naar het depot in Staphorst.

Het punt waar het ongeval gebeurde is enige tijd geleden flink aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Verkeer dat af wil slaan om het buurtschap in te gaan heeft nu iets meer ruimte om voor te sorteren.