Auto door brand verwoest op N377 bij Hasselt

henry-wallinga-autobrand-n377-hasselt-01HASSELT – Op de Hasselterweg, de N377, vlak voor Hasselt is zaterdagmiddag een BMW volledig verwoest door een felle brand. De inzittenden kwamen vanaf de snelweg A28 toen een brandlucht en wat lichte rook in de auto werd opgemerkt.

Bij een korte inspectie onder de motorkap werden de eerste vlammen al waargenomen. Direct werd met hulp van omstanders een bluspoging gedaan en werd de brandweer ingeseind. Helaas was de brandblusser niet bestand tegen de vele vlammen en binnen de kortste keren stond de gehele stationwagen van voor tot achter in brand.

De Hasselter brandweer was snel per plaatse maar kon weinig meer redden van de negen jaar oude BMW. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft het restant afgevoerd. Tijdens de blus- en bergingswerkzaamheden was de N377 afgesloten voor het verkeer.