Flinke ravage na ongeval op Hasselterweg bij Zwolle

Henry-Wallinga©-Ongeval-Hasselterweg-Zwolle-03ZWOLLE – Op de Hasselterweg vlak voor Zwolle heeft in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01:00 uur een flinke aanrijding plaatsgevonden. Ondanks de enorme ravage raakte niemand ernstig gewond, wel is een bestuurster voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval ontstond toen de bestuurster van de Smart, een 27-jarige vrouw uit Hasselt, vanuit Zwolle richting Hasselt reed en vlak voor de bocht naar de Boxumtunnel op de verkeerde weghelft kwam. Een automobilist, een 28-jarige inwoner van Genemuiden, die uit de tunnel kwam en richting Zwolle reed zag de auto recht op hem afkomen en probeerde nog te ontwijken. De vrouw reed al half in de berm toen zij in botsing kwam met de tegenligger. Beide voertuigen vlogen door de klap naar de berm in en kwamen daar totaal vernield tot stilstand. De weg raakte bezaaid met brokstukken van de voertuigen.

De man uit de Opel had slechts last van zijn elleboog en was verder enorm geschrokken, de vrouw kon zelf plaatsnemen in een ambulance en is voor alle zekerheid even naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Omdat botsen blazen betekent, werd bij beiden gecontroleerd op alcohol. Omdat de vrouw niet in staat was om te blazen werd in het ziekenhuis bloed van haar afgenomen. De uitslag zal over enkele weken bekend zijn. De politie maakte proces-verbaal op. Een veegauto heeft de Hasselterweg ontdaan van de vele auto-onderdelen. Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee wrakken afgevoerd.

De weg was gedurende deze operatie afgesloten voor al het verkeer. Verkeer werd bij de Stadshagenallee en de rotonde bij de zandwinning in Hasselt omgeleid door medewerkers van de firma van der Kolk die ook de veegauto leverde. Tegen 03:20 uur werd de weg weer vrijgegeven.