Brand in afzuiginstallatie van tapijtfabriek VeBe

Henry-Wallinga©-Brand-VeBe-Hasselt-06HASSELT – De Hasselter brandweer werd woensdag om 17:30 uur opgeroepen vanwege een automatisch brandalarm. In een afzuiginstallatie van tapijtfabriek VeBe was brand ontstaan. De ingebouwde sprinklerinstallatie was ondertussen begonnen met het bestrijden van de brand.

Naast de twee voertuigen van de brandweer van Hasselt werd ook de hoogwerker van brandweer Zwolle opgeroepen. In de backingstraat, waar de rug op het tapijt word aangebracht, was een kleine brand ontstaan. Medewerkers hebben zelf een poging gedaan de brand te blussen maar de komst van de brandweer was zeker gewenst. De brand was vrij snel onder controle.

In verband met de rook die vrijkwam werd de gehele productiehal ontruimd en werden alle werkzaamheden stilgelegd. Pas na het schoonmaken van de getroffen machine en afzuiger zal de productie weer worden opgestart. De hoop is dat dit vanavond nog weer zal gebeuren vanwege enorme drukte.