Auto op de kop in sloot aan Noordwal in Vollenhove

Henry-Wallinga©-Ongeval-Noordwal-Vollenhove-03VOLLENHOVE – Op de Noordwal is dinsdagmorgen rond 05:00 uur een auto uit de bocht gevlogen en ondersteboven in een sloot beland. Bij aankomst van de hulpdiensten was de bestuurder inmiddels al uit de auto en mocht direct in een ambulance plaatsnemen voor een onderzoek.

De man reed in zijn Peugeot 205 op de Noordwal richting de Wendeler Bentweg en verloor na een flauwe bocht de macht over het stuur, botste in de wal van een sloot en vloog over de kop. Na controle door het medisch personeel bleek dat de man geen letsel had opgelopen.

Omdat de politie een vermoeden had dat er drank in het spel was, werd de man overgebracht naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse. Daaruit zal duidelijk worden of de man daadwerkelijk te veel alcohol genuttigd had. De totaal vernielde auto is door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.