Gasleiding doorboord bij plaatsen nieuw tuinhek

Henry-Wallinga©-Gaslekkage-Russellstraat-Hasselt-02HASSELT – Het plaatsen van een nieuw tuinhekje bij een woning aan de Wycher van Russellstraat verliep maandagmiddag anders dan gedacht. Met de grondboor werd een gasleiding geraakt waarna de bewoner direct de brandweer alarmeerde.

Het hekwerk was bijna gereed, er moest nog slechts één paaltje geplaatst worden en de werkzaamheden waren klaar. De brandweer was snel ter plaatse en maakte een ruime afzetting rondom de gaslekkage. De politie hielp ook mee om de mensen buiten de afzetting te houden.

Via de meldkamer was ondertussen Enexis opgeroepen om het lek te komen dichten. Een nieuw stuk leiding was snel geplaatst. Nadat de lekkage verholpen was heeft de brandweer nog enkele woningen gecontroleerd op de aanwezigheid van gas. Hiervan was geen sprake zodat de afzetting kon worden opgeheven en kon het laatste paaltje met uiterste voorzichtigheid worden geplaatst.