Auto op de kop na botsing op A32 bij afslag Havelte

Henry-Wallinga©-Ongeval-A32-Meppel-02MEPPEL – Op de A32 is maandagmiddag een auto op de kop beland na een botsing met een andere auto. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de afslag naar Havelte richting Heerenveen en zorgde voor een file van vele kilometers.

Vanwege een voertuig met een klapband was er een file ontstaan waardoor het ongeval ontstond. De bestuurder van de Volkswagen Golf merkte te laat op dat het verkeer voor hem langzaam reed en botste op de voor hem rijdende Opel Vectra. De bestuurder van de Volkswagen is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Zijn letsel viel volgens een agent mee. De bestuurder van de aangereden auto bleef ongedeerd.

De opgeroepen brandweer van Meppel hoefde niet in actie te komen. Ook de aanvliegende traumahelikopter kon al snel weer terugkeren naar het helidek van het UMCG. De snelweg A32 werd geheel afgesloten. Verkeer kon alleen via de af- en oprit langs het ongeval.