Auto rijdt tegen boom na botsing door voorrangsfout

Henry-Wallinga©-Ongeval-OudeRijksweg-Rouveen-03ROUVEEN – Een automobiliste is dinsdagmorgen met haar auto tegen een boom gebotst na een lichte aanrijding met een bedrijfsbus op de Oude Rijksweg. De vrouw wilde een aanrijding voorkomen, gooide het stuur om naar recht maar botste tegen een boom.

De bedrijfsbus kwam vanaf de A28 en wilde linksaf slaan richting de verkeerslichten. Een vrachtwagen die vanuit Rouveen kwam werd nog voorgelaten maar de auto, die hier kort achter reed met daarin de vrouw, werd over het hoofd gezien. De bus botste met het rechter wiel en spatbord tegen de personenauto.

De vrouw raakte door de flinke smakker tegen de boom gewond en is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De twee inzittenden van de bedrijfsbus bleven ongedeerd.

De personenauto werd door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd, de bedrijfsbus kon zelf zijn weg vervolgen. De schade aan dit voertuig is zeer klein.