Te water geraakte auto geborgen op A28 bij Lankhorst

Henry-Wallinga©-Berging-A28-Lankhorst-04LANKHORST – Vrijdagmiddag ontstond er op de A28 vanaf Staphorst richting het noorden een file door bergingswerkzaamheden. Bergingsbedrijven Hooikammer en Wolves waren ter hoogte van het knooppunt Lankhorst een auto uit de naast de snelweg gelegen sloot aan het takelen. In verband met deze werkzaamheden werd een rijstrook afgesloten.

Afgelopen nacht was ter hoogte van het knooppunt een automobilist te water geraakt, mogelijk vanwege de plotselinge aanwezigheid van sneeuw op het wegdek. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Na overleg met Rijkswaterstaat was besloten de berging niet direct uit te voeren maar op een ander tijdstip.

Rond 13:00 uur was dan de berging, volgens een medewerker het gunstigste moment van de dag voor zo’n operatie. Vanaf Staphorst werd via de matrixborden een snelheidsbeperking opgelegd van 70 kilometer per uur en werd één rijstrook afgesloten. Ondanks het matige verkeersaanbod ontstond er toch al snel een file van enkele kilometers.

De berging verliep soepel zodat de verkeersmaatregelen al snel weer konden worden ingetrokken. De totaal vernielde BMW was in een mum van tijd uit het water en stond nog na te lekken op de bergingsauto. Binnen een uur was al het materieel weer van de weg. De file loste daarna ook al vrij snel weer op.