Auto botst tegen woning in Zwolse wijk Berkum

Henry-Wallinga©-Ongeval-Campherbeeklaan-Zwolle-10ZWOLLE – Zaterdagmorgen rond 05:45 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval met letsel aan de Campherbeeklaan in de Zwolse wijk Berkum. Ter plaatse troffen zij een ravage aan. Een personenauto is ter hoogte van de Boerendanserdijk uit de bocht gevlogen, door enkele tuinen gereden en vervolgens tegen een woning gebotst.

De bestuurder raakte bij het ongeval gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon zelf plaatsnemen in de ambulance. Een tweede ambulance  kon al snel weer inrukken en een opgeroepen mobiel medisch team welke nog aanvliegend was werd gecanceld. De brandweer heeft de muren van de woning gecontroleerd en heeft een expert van bouw- en woningtoezicht ingeschakeld om te bepalen of het nog veilig genoeg is voor de bewoners om in het huis te blijven.

De politie heeft van de bestuurder in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Vanwege de duidelijke sporen was technisch onderzoek naar de oorzaak niet nodig. De zwaar beschadigde Audi A4 is netjes door berger Wolves uit de tuin gehaald en afgevoerd. Volgens een buurman zaten er meerdere personen in het voertuig maar dat is tot nu toe nog onduidelijk. De politie heeft het ongeval in onderzoek.