Dodelijk ongeluk op Schapendijk in Punthorst

Henry-Wallinga©-Ongeval-Schapendijk-Punthorst-10PUNTHORST – Op de Schapendijk heeft zich donderdagmorgen rond kwart voor acht een dodelijk eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een automobilist reed vanuit Nieuwleusen richting de J.B. Kanlaan toen hij de controle over zijn voertuig verloor, over een greppel vloog en enkele malen met zijn auto over de kop sloeg.

Door het ongeval werd de bestuurder, en 45-jarige man uit Nieuwleusen, uit zijn auto geslingerd en werd door de hulpdiensten naast zijn auto aangetroffen. Ondanks de snelle aanwezigheid van ambulancemedewerkers mocht alle hulp niet meer baten. Een eveneens opgeroepen traumateam werd halverwege weer afgemeld.

Een medewerker van de verkeersongevallendienst kon al snel verklaren dat de oorzaak moet worden gezocht in de hoeveelheid modder op de rijbaan. Hierdoor werd de auto onbestuurbaar en kwam in een slip. Eerder vannacht vond een soortgelijk ongeval plaats in Lierderholthuis. Ook hier speelde modder op de rijbaan een belangrijke rol bij de oorzaak.