Gedeelte van dak tapijtfabriek ingestort na hoosbui

Henry-Wallinga©-Hoosbui-Genemuiden-14GENEMUIDEN – Een gedeelte van het dak van een tapijtfabriek is vanavond bezweken na een enorme hoosbui. De vele regen kon niet op tijd worden afgevoerd waardoor een deel van het dak van het bedrijf VeBe Floorcoverings instortte.

Ook bij het naastgelegen bedrijf Verhoek Transport was de hoeveelheid water teveel en begaf de dakconstructie het. Ook hier was de schade enorm. In korte tijd viel er ruim 27 millimeter regen waardoor vele straten blank kwamen te staan in de tapijtstad. Hulp van de brandweer werd ingeroepen bij de getroffen bedrijven.

Naast de overlast in Genemuiden kregen ook de brandweerkorpsen van Hasselt en Zwartsluis meldingen van wateroverlast. Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut had voor vandaag code geel voor gevaarlijk weer afgegeven. Dit houdt in dat er plaatselijk zware buien met kans op onweer, zware windstoten en hagel kan voorkomen. De waarschuwing geldt tot vanavond 22:00 uur.