Abseilen vanaf de Grote Kerk in Hasselt

Henry-Wallinga©-Hasselt-Euifeest-Abseilen-01HASSELT – Op de laatste dag van de gezellige feestweek was er een gloednieuw evenement georganiseerd door het bestuur van de Oranje Vereniging Hasselt; Abseilen vanaf de Grote Kerk. Het heeft de vereniging veel tijd en werk gekost om groen licht te krijgen voor dit spektakel.

Gemeente Zwartewaterland en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed stemden in om te gaan abseilen van het meest karakteristieke bouwwerk van Hasselt: De toren van de Grote of Sint Stephanuskerk. Vanaf een hoogte van ruim 60 meter kon men gratis naar beneden. Het enige wat de waaghals moest bezitten was een flinke dosis lef. Het abseilen van de toren was in handen van Eventmate en kon van 12.00 tot 17.00 uur. Deze spectaculaire activiteit werd mede mogelijk gemaakt door: Ongedierte Bestrijding Nederland (O.B.N.) en Stegeman Hasselt.