Oldtimer total loss bij aanrijding op Verkavelingsweg

Henry-Wallinga©-Ongeval-Klinkerweg-Hasselt-02HASSELT – Bij een ongeval op de kruising van de Verkavelingsweg en de Klinkerweg zijn zondagmiddag twee auto compleet verwoest. Een Oldtimer kwam vanaf de Klinkerweg en wilde de weg oversteken. Hierbij kreeg de man geen voorrang van een uit de richting van Hasselt komende automobiliste rijdend op de Verkavelingsweg.

De bestuurder van de Mercedes 190D uit 1965 kon niet meer op tijd remmen en boorde zich in de flank van de andere auto, een Audi A4. Deze kwam hierdoor in een slip, tolde om zijn as om vervolgens achterwaarts een greppel in te rijden.

Ambulancepersoneel heeft de bestuurder van de oldtimer nagekeken in de ambulance. Ook de bestuurster van de andere auto werd gevraagd naar eventuele verwondingen. Beide automobilisten bleken ongedeerd. De politie heeft de verklaringen van beide partijen opgenomen. De verzekeringsmaatschappijen handelen de zaak verder af.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft beide voertuigen afgevoerd. Tijdens het bergen van de voertuigen was de weg tijdelijk afgesloten.