Bestelbus ramt gevel van bedrijfspand in Meppel

Henry-Wallinga©-Bestelbus-Bedrijfspand-Meppel-10MEPPEL – Medewerkers van een bedrijf aan de Ketelskamp kregen vanmiddag de schrik van hun leven. Een bestelbus ramde de gevel van het bedrijfspand met een enorme ravage als gevolg. De bestuurder van de bestelbus kan zich van het ongeval niets herinneren en is met letsel aan zijn gezicht per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De koerier, een 33-jarige man uit Staphorst, reed op de Eekhorstweg en is bij de splitsing met de Ketelskamp in plaats van links of rechts af te slaan rechtdoor tegen het pand gereden. De man is vermoedelijk in slaap gevallen. Op zijn weg werd een lantaarnpaal en een reclamebord omver gereden. Één medewerker zag de bus aankomen en kon nog net zijn collega’s waarschuwen en konden zich in veiligheid brengen.

De brandweer is ter plaatse geweest omdat er sprake zou zijn van een gaslekkage. De Rendo heeft de gastoevoer naar dit gedeelte van het industrieterrein tijdelijk afgesloten tot het lek is gedicht. Naar de exacte toedracht van het bizarre ongeval wordt door Bureau Verkeersongevalsanalyse nader onderzoek gedaan. Bergingsbedrijf Wolves heeft de totaal vernielde bestelbus afgevoerd.