Flinke schoorsteenbrand aan de Boertjessteeg

Henry-Wallinga©-Brand-Boertjessteeg-Staphorst-07STAPHORST – De brandweer van Staphorst is vanavond rond half tien opgeroepen voor een woningbrand. Aan de Boertjessteeg kwam bij een woning een flinke vonkenregen uit het schoorsteenkanaal. De brand werd opgemerkt door de buren.

De bewoonster belde het alarmnummer en deed melding van het voorval. Ondertussen werd de luchttoevoer afgesloten en probeerde men het vuur te doven door zand in de kachel te gooien. Naast de brandweervoertuigen uit Staphorst was ook een hoogwerker vanuit Meppel onderweg.

De brand was gelukkig snel onder controle, waarop alweer een paar voertuigen konden terugkeren naar de kazerne. Vanuit de hoogwerker werd het kanaal, dat twee maanden geleden nog was geveegd, opnieuw onder handen genomen. Voor de bewoners werd een stookverbod opgelegd. Of er schade is ontstaan in de woning is niet bekend.