Scooterrijder gewond na aanrijding met bestelbus

Henry-Wallinga©-Ongeval-Ambachtsweg-Meppel-04MEPPEL – Op de kruising van de Hoogeveenseweg met de Ambachtsweg is zaterdagavond een scooterrijder gewond geraakt bij een ongeval. De jongeman werd bij de verkeerslichten aangereden door een bestelbus. Hij is met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelbus bleef ongedeerd.

De scooterrijder, een 16-jarige bromfietser uit Rogat, reed vanuit de richting van het ziekenhuis naar het centrum. De bestelbus, bestuurd door een 39-jarige inwoner van Twijzelerheide, kwam vanuit de Ambachtsweg en wilde rechtsaf de Hoogeveenseweg inslaan. Zoals het nu lijkt heeft één van de bestuurders het rode verkeerslicht genegeerd met de aanrijding als gevolg. Een team van de verkeersongevallendienst kwam ter plaatse om het ongeval onderzoeken.

De bestelbus is afgevoerd door berger Hooikammer, de scooter werd bij een woning gestald.