Auto op de kop in sloot bij eenzijdig ongeval

Henry-Wallinga©-Ongeval-Tagweg-Genemuiden-03GENEMUIDEN – Bij een eenzijdig ongeval op de Tagweg is woensdagavond 21 januari rond 23:00 uur een automobilist met zijn auto op de kop in de sloot beland. De man reed richting de rotonde met de Kamperzeedijk en verloor in de bocht de macht over het stuur. Hij kon zelf uit de auto klimmen en de nodige hulp inschakelen.

De automobilist verklaarde aan de politie dat hij door gladheid de controle over het voertuig verloor waardoor hij ondersteboven in de sloot tot stilstand kwam. De man klaagde over pijn aan zijn schouder en hand en is door ambulancepersoneel onderzocht. Na controle bleek dat een opname in het ziekenhuis niet nodig was waarop de man huiswaarts kon.

Bergingsbedrijf Hooikammer uit Staphorst heeft de auto uit de sloot getakeld. Het voertuig is door het ongeval totaal vernield. De politie heeft via de meldkamer een oproep gedaan aan de gemeente om te komen strooien. Het traject zal als eerste in de route worden opgenomen om verdere ongevallen te voorkomen.