Kleine brand in slaapkamer snel bedwongen

Henry-Wallinga©-Brand Ruitenstraat-Hasselt-03HASSELT – De Hasselter brandweer kreeg dinsdagmiddag om 16:12 uur een brandmelding aan de Ruitenstraat. In een slaapkamer was brand ontstaan. De dochter des huizes die in de woonkamer zat ontdekte de brand en alarmeerde de hulpdiensten.

Politie-eenheden en de brandweer waren snel ter plaatse en werden opgevangen door de meldster. Met een straal hoge druk had de brandweer de brand al snel onder controle. Het kleine brandje was snel geblust maar veroorzaakte wel flinke schade in de slaapkamer. Een gedeelte van de gevel moest worden gesloopt om zeker te zijn dat de brand uit was. Nadat de woning was geventileerd keerde de brandweer weer terug.

Het meisje werd ondertussen door ambulancemedewerkers onderzocht. Zij was hevig geschrokken en had mogelijk rook ingeademd. Een adviseur van Stichting Salvage zal de bewoners bijstaan in het afhandelen van de nodige zaken. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.