Zeer grote brand bij pluimveebedrijf in Dalfsen

Henry-Wallinga©-Brand-Pluimveebedrijf-Dalfsen-08DALFSEN – Bij een pluimveebedrijf aan de Hessenweg in Dalfsen is donderdag aan het eind van de middag brand uitgebroken. De vlammen grepen razendsnel om zich heen en binnen de kortste keren stond één van de zeven schuren volledig in de brand.

Mede door de harde wind kon de brand uitbreiden naar een tweede schuur waarin een flink aantal kippen zou rondscharrelen. De brand had inmiddels de status “zeer grote brand” en in korte tijd werd een zeer grote hoeveelheid brandweermensen en materieel opgeroepen. Om het vuur te bestrijden was veel water nodig. Dit werd met een tweetal watertransportsystemen aangevoerd naar de vele tankautospuiten die stonden opgesteld.

De overige vijf schuren konden worden behouden maar of de in totaal 65.000 kippen de dikke zwarte rook hebben overleefd is niet duidelijk. De brand is vermoedelijk het gevolg van kortsluiting.

Bij de brand is een hoeveelheid asbest vrijgekomen. Volgens een voorlichter heeft dit geen gevaar opgeleverd voor de bevolking omdat het naar alle waarschijnlijkheid is neergeslagen in de naastgelegen weilanden. Het verkeer op de drukke Hessenweg ondervond veel hinder van de vele brandweerwagens die af en aan reden.