Flinke aanrijding bij spoorwegovergang Hessenweg

Henry-Wallinga©-Hessenweg-Zwolle-15ZWOLLE – Bij een ongeval op de Hessenweg tussen twee vrachtwagens en vier personenauto’s zijn vanmorgen wonder boven wonder geen gewonden gevallen. Het ongeval vond vlak voor de spoorwegovergang plaats.

Een viertal auto’s en een vrachtwagen stonden te wachten voor het spoor toen een bulkvrachtwagen op de rij inreed. De remmen van de truck weigerden dienst. Een grijze Toyota Avensis werd als eerste geramd. Deze botste vervolgens op een Volkswagen Transporter welke weer op een Citroen C1 knalde.

De vrachtwagen denderde door tegen een rode Volkswagen Lupo die in de mangel kwam met een vrachtwagen welke was geladen met hout. Ondanks de flinke ravage raakte er niemand bij het ongeval gewond.

De weg werd tijdelijk gesloten voor het verkeer. Een omleidingroute werd ingesteld om het verkeer toch op de juiste bestemming te krijgen. Berger Leerentveld heeft de vier personenauto’s afgevoerd. De veroorzakende vrachtwagen is door berger Hooikammer overgebracht naar een garage. De politie heeft beslag gelegd op dit voertuig voor een uitgebreid technisch onderzoek door de medewerkers van de verkeersongevallendienst. De wagen geladen met hout kon op eigen kracht naar een garage voor reparatie van de lichtbalk.