Auto van de weg na aanrijding met hondengeleider

Henry-Wallinga©-A28-Auto-Hondengeleider-04STAPHORST – Op de A28 tussen tankstation Dekkersland en de afslag naar Staphorst heeft in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 oktober een ongeval voorgedaan tussen een auto en een bus van een hondengeleider. De bestuurder van de auto botste door onbekende oorzaak met de rechter voorzijde van zijn auto op de linker achterkant van de bestelbus.

Door de klap raakte de auto van de jongeman uit Almere onbestuurbaar, gleed strak langs de vangrail en kwam vlak voor een vijvertje tot stilstand. De opgeroepen brandweer van Staphorst, die voor een ongeval met beknelling was opgeroepen, hoefde niet in actie te komen. Na controle door het medisch personeel bleek dat beide bestuurders geen letsel hadden. Ook de hond, die in de bus van het beveiligingsbedrijf uit Zuidwolde zat, bleef ongedeerd.

Berger Hooikammer heeft de auto en de bus afgevoerd. Het verkeer kon ten tijde van het ongeval geen gebruik maken van de 3e rijstrook.