Auto raakt te water na uitwijkmanoeuvre voor dier

Henry-Wallinga©-Arembergergracht-Belt-Schutsloot-01BELT-SCHUTSLOOT – Op de Arembergergracht is donderdagavond een man met zijn auto te water geraakt. De man reed richting Belt-Schutsloot toen er plots voor hem een dier opdook. De man besloot om een ruk aan het stuur te geven om een aanrijding met het dier te voorkomen.

Door deze manoeuvre raakte de man de controle kwijt over het voertuig en kwam in het water terecht. Nog voordat het voertuig compleet naar de bodem verdween wist de man op eigen kracht uit de auto te klauteren en naar de wal te zwemmen.

Na het melden van het uitstapje aan de politie werd de doorweekte man, na een blaastest te hebben ondergaan, snel door een bekende naar huis gebracht. Uit de test bleek dat de man niet gedronken had. Ondertussen was berger Hooikammer al druk bezig om de Jeep Cherokee aan de haak te slaan. Na enkele pogingen had de berger “beet” en kon het voertuig naar de wal worden getrokken. Nu konden er spanbanden aan de auto worden vastgemaakt om deze vervolgens op te takelen en af te voeren.

Wat voor dier er plots voor de koplampen van de automobilist verscheen is onduidelijk.