Botsing tussen bestelbus en camper op A28

Henry-Wallinga©-A28-110-Staphorst-01STAPHORST – Zondagavond is op de A28 bij een aanrijding tussen een bestelbusje en een camper één persoon gewond geraakt. Door onbekende oorzaak botste een bestelbusje achter op een camper. Beide voertuigen raakten onbestuurbaar. De bestelbus kwam in de sloot tot stilstand en de camper kwam zwaar beschadigd in de middenvangrail tot stilstand.

De bestuurder van de bestelbus raakte gewond en is onder begeleiding van de Staphorster brandweer uit zijn voertuig gehaald. Deze persoon is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De hevig geschrokken Duitse camperbestuurder kwam ongeschonden uit dit avontuur. Berger Hooikammer kwam ter plaatse om de voertuigen af te slepen.

Door de botsing raakte een flink aantal meters vangrail beschadigd en moest direct vervangen worden. Deze reparatie zorgde voor de nodige overlast. Tot diep in de nacht is men bezig geweest om de vangrail te vervangen. Hiervoor waren in zowel de richting van Staphorst als de richting van Zwolle de eerste rijbaan afgesloten.