Bestelbus rolt tegen gasaansluiting en veroorzaakt gaslekkage

Henry-Wallinga©-Zwolsesteeg-Genemuiden-07GENEMUIDEN – Vrijdagmiddag om kwart voor vijf werden de twee blusgroepen van brandweer Genemuiden en de bemanning van het hulpverleningsvoertuig van brandweer Kampen opgeroepen voor een melding van een gaslekkage waar een personenauto bij betrokken zou zijn. Bij een boerderij aan de Zwolsesteeg was de bestelwagen van een monteur door een vergeten handrem van de plaats gerold en tegen een kast van Enexis tot stilstand gekomen. Door de klap braken de leidingen af waardoor er gas onder hoge druk de lucht in werd geblazen.

Voor de veiligheid werd de Zwolsesteeg afgesloten voor het verkeer en werd de komst van monteurs van Enexis afgewacht. Zij moesten eerst het gas afsluiten voordat de bestelbus van de omver gereden kast gehaald kon worden. Door deze afsluiting kwamen een vijftal boerderijen in de omtrek zonder gas te zitten.

De monteurs hadden snel een afsluiter gevonden waarna de brandweer uiterst voorzichtig de bestelbus van de kast haalde. Nu was de schade aan de kast pas echt goed zichtbaar. De monteurs maakten een noodoplossing zodat iedereen snel weer gebruik kon maken van het gas. Hulp van de brandweer was hierbij niet meer nodig zodat zij in konden rukken. De afsluiting heeft enkele uren geduurd.