Inschattingsfout leidt tot ongeval op Verkavelingsweg

Henry-Wallinga©-Verkavelingsweg-brug-Hasselt-05HASSELT – Een inschattingsfout heeft zaterdagavond geleid tot een aanrijding op de brug van de Verkavelingsweg over de Grift. De bestuurder van de grijze wilde nog snel even over de brug gaan voordat de hem tegemoet komende rode Peugeot, die eigenlijk voorrang zou moeten krijgen, de brug over wilde steken. De grijze auto botste met het linker voorwiel op de linker achterzijde van de Peugeot. Deze werd door de klap onbestuurbaar en ramde de brugleuning met de rechterzijde.

De Peugeot kwam totaal vernield dwars op de brug tot stilstand. De grijze Volkswagen kwam iets verderop netjes tot stilstand. Beide bestuurders kwamen ongeschonden uit hun voertuigen maar hadden wel de schrik goed in de benen.

Ter plekke werden de schadeformulieren ingevuld en de nodige gegevens uitgewisseld. Berger Hooikammer mocht beide voertuigen afslepen. De Hasselter brandweer die van het ongeval hoorde bij een andere inzet kwam nog even een kijkje nemen en heeft het wegdek gereinigd en het verkeer geregeld. Het verkeer moest ten tijde van het ongeval een andere route nemen.