Enorme ravage op parallelweg na ongeval op A28

Henry-Wallinga©-Ravage-Alcohol-A28-10ZWOLLE – Een enorme ravage was donderdagavond het resultaat van een ongeval op de A28 tussen Zwolle en “De Lichtmis”. Een Alcomobilist botste rond 19:30 uur op een andere weggebruiker. Door de klap raakte beide voertuigen onbestuurbaar en gleden van de snelweg af de Hermelenweg op die parallelweg loopt aan de A28. Al glijdend kwam nog een voertuig in aanraking, maar dit voertuig liep slechts lichte schade op en de bestuurder kon zijn voertuig onder controle houden.

Het veroorzakende voertuig kwam op de zijkant op de parallelweg tot stilstand, de ander kwam in de berm tot stilstand. Een inzittende van de aangereden auto raakte gewond en is onder begeleiding van brandweer- en ambulancepersoneel uit de auto geholpen en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestond dat de veroorzaker alcohol genuttigd had werd een ademtest bij de man afgenomen. De test resulteerde in een “F” waarop de man direct werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In verband met het onderzoek van de verkeersongevallendienst moest een tweetal rijbanen worden afgesloten. Dit resulteerde al snel in een file van langzaam rijdend verkeer. De Hermelenweg was geheel afgesloten voor al het verkeer. Bergingsbedrijf Leerentveld heeft de drie betrokken voertuigen afgesleept. De weg werd met behulp van een veegwagen ontdaan van de vele brokstukken. Tegen 23:30 uur werd zowel de rijbanen van de snelweg als de parallelweg weer vrijgegeven.