Fietsster gewond door aanrijding met auto

Henry-Wallinga©-Vaartweg-fietsster-Hasselt-01HASSELT – Bij een ongeval op de Vaartweg N377 in Hasselt is woensdagochtend 11 december 2013 een fietsster gewond geraakt. De fietsster wilde vanuit de Burgemeester Malcorpslaan de kruising oversteken. Net op de kruising werd zij aangereden door een automobiliste die vanuit de Hendrik van Viandenstraat linksaf de Vaartweg op wilde. Daarbij zag zij de vrouw over het hoofd.

De fietsster kwam hard in aanraking met de auto en viel daarna op de grond. Omstanders schoten snel te hulp en alarmeerde de hulpdiensten. De fietsster is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar letsel is onbekend. De hevig geschrokken automobiliste mankeerde niets en mocht in de politieauto even op adem komen.

De drukke kruising werd gedeeltelijk afgesloten waardoor menig vrachtwagen klem kwam te staan. De verkeersongevallendienst moest namelijk alle sporen nog veiligstellen. Nadat de analisten alles hadden vastgelegd werd ook deze rijbaan weer vrijgegeven.