Vrachtwagencombinatie raakt van de weg op A28

Henry-Wallinga©-Truck-sloot-A28-01ZWOLLE – In de nacht van vrijdag op zaterdag is een chauffeur van een vrachtwagencombinatie gewond geraakt toen de man van de weg raakte. Op de A28, het traject tussen De Lichtmis en Zwolle, net voor tankstation Haerst kwam de combinatie in de bermsloot terecht.

De gewonde chauffeur is na een eerste check door ambulancepersoneel overgebracht naar een ziekenhuis met nek- en rugklachten. Wat de oorzaak is van het ongeval is niet bekend. De politie controleerde de gegevens van de digitale tachograaf en noteerden enkele gegevens.

De vrachtwagen met aanhanger is door bergingsbedrijf Hooikammer uit de droge sloot getrokken. Dit kon via de parallelweg. Wel was de derde rijstrook afgekruist om de hulpverlening een veilige werkplek te geven. Tegen drie uur stond de combinatie weer op de weg en kon de rijstrook weer worden vrijgegeven.