Automobilist botst op beruchte bloembakken

Henry-Wallinga©-Vechtlaan-Hasselt-01HASSELT – Zaterdagmiddag is er een automobilist op de inmiddels zo beruchte bloembakken gebotst aan de Doctor H.A.W. van der Vechtlaan. De bloembakken zijn destijds geplaatst om de verkeersveiligheid te vergroten, maar hebben in de afgelopen jaren alleen maar voor overlast gezorgd.

De automobilist reed met zijn auto met daarachter een aanhanger richting het centrum van Hasselt, toen het opeens misging. De man kreeg voorrang om door de wegversmalling te gaan en reed achter een groep wielrenners. Om de wielrenners voldoende ruimte te geven werd zover mogelijk links gereden maar kwam net iets te ver. Hierdoor botste de automobilist met zijn linker voorwiel op de bloembak. De auto werd onbestuurbaar en draaide een kwartslag. De aanhanger botste op de rechter bloembak en kwam bovenop de bak tot stilstand.

Ondanks de hevige klap bleef de bestuurder ongedeerd. Zijn auto raakte total loss en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.