Persoon bekneld in ronde balenpers

HASSELT – Maandagmiddag werd de brandweer van Hasselt en Zwolle opgeroepen voor een beknelling. Bij het inmelden op de kazerne kregen de manschappen van de centralist op de alarmcentrale te horen dat er een persoon bekneld zou zitten in een balenpers. Direct werd een lokaal loonbedrijf ingeroepen die bekend is met dit soort machines. Met de nodige kennis van de eigenaar van het loonbedrijf en de gereedschappen van de brandweer kon de man worden bevrijd en worden overgebracht naar het ziekenhuis. De opgeroepen traumahelikopter was niet nodig.

De man was bezig met werkzaamheden toen er een storing optrad in zijn balenpers. Er was een probleem met de touwen die het samengeperste gedroogde gras bij elkaar behoort te houden. Door onbekende oorzaak raakten de man bekneld met zijn arm in de machine. De man zat met zijn rechterarm tot aan de borst vast in de pers.

De arbeidsinspectie zal een onderzoek opstarten naar de oorzaak van dit ongeval.