Zestienjarige fietser komt om door aanrijding bij Maatschappijwijk

BALKBRUG – In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 februari rond half twee is een zestienjarige jongen uit Dedemsvaart om het leven gekomen op de oversteek van de Maatschappijwijk in Rijksweg N48. De knaap maakte deel uit van een groep van drie jongens, die van Witharen in de richting van Dedemsvaart over de Maatschappijwijk fietsten.

Bij de oversteek van de Maatschappijwijk over de N48 staken twee van de drie jongens de weg over.
De zestienjarige jongeman uit Dedemsvaart, kwam er vlak achteraan. Bij het oversteken van de N48 werd de zestienjarige fietser aangereden door een Volvo personenauto, bestuurd door een 43-jarige man uit Holten, die over de N48 in de richting van Ommen reed. De Volvo kwam na vele tientallen meters links naast de weg tot stilstand.

De bestuurder van de zwaar beschadigde auto is in shock per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Voor de zestienjarige fietser kwam alle hulp te laat en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De Rijksweg is mede vanwege het VOA-onderzoek en de berging zondag tot circa 05:15 uur afgesloten geweest tussen Ommen en de N377.

Het wrak van de auto en de resten van de totaal vernielde fiets werden door berger Autax opgehaald.