Gewonden bij botsing tussen tractor en personenbus

ZWARTSLUIS – Op de Zomerdijk (N334) net buiten de bebouwde kom van Zwartsluis zijn donderdagmiddag rond 15:30 uur twee personen ernstig gewond geraakt. De twee zaten met nog drie anderen in een personenbus die in botsing kwam met een tractor met aanhanger. Door de klap raakte de bus onbestuurbaar en kwam via het talud in een weiland tot stilstand.

De brandweer van Zwartsluis heeft de bestuurder door middel van hydraulisch redgereedschap uit de bus weten te halen waarna hij met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis. Een inzittende die achter de bestuurder zat werd eveneens met spoed overgebracht. De opgeroepen traumahelikopter kreeg halverwege de melding dat hun komst niet meer nodig was en konden weer terug naar de basis. De drie overige inzittenden en de bestuurder van de tractor bleven ongedeerd.

Medewerkers van de verkeersongevallenanalyse deden onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Getuigen konden de politie al vertellen dat het personenbusje aan het slingeren was en daardoor op de verkeerde weghelft kwam. Het onderzoek van de politie wees uit dat dit inderdaad het geval was.

De doorgaande weg was gedurende het ongeval en de verdere afwikkeling geheel afgesloten voor het verkeer. Een omleidingsroute werd ingestelde. Rond 19:30 uur waren alle werkzaamheden klaar en was de weg weer toegankelijk voor een ieder.