Brandstichting bij kerk aan de Zomerdijk in Zwartsluis

ZWARTSLUIS – In een kerk aan de Zomerdijk heeft vannacht een brand gewoed. Rond 01:10 uur werd de brandmeldinstallatie geactiveerd van het kerkgebouw. Bij een nooddeur was brand uitgebroken. Medewerkers van de kerk en de brandweer van Zwartsluis gingen naar het pand aan de Zomerdijk.

Bij aankomst van de brandweer stond het gehele pand vol rook waarop direct werd opgeschaald. Assistentie van het brandweerkorps van Hasselt bleek na een snelle verkenning niet meer nodig. Het brandje was inmiddels geblust en er kon al worden begonnen met het ventileren van het kerkgebouw. Al snel werd duidelijk dat de brand niet vanzelf was ontstaan en kan er worden gesproken van brandstichting.

Volgens de politie zou er een afvalcontainer, welke was weggenomen vanaf het buitenhof, tegen de nooddeur zijn gezet en daarna in brand gestoken. Er is direct een klein buurtonderzoek gedaan en de politie is op zoek naar getuigen of camerabeelden die mogelijk informatie bevatten. Naast de schade aan de nooddeur bleef het binnen in het pand slechts beperkt tot enige overlast van rook.