Houtshredder in brand bij bedrijf in Steenwijk

STEENWIJK – Bij een verwerkingsbedrijf van afvalhout is woensdagmiddag een shredder in brand gevlogen. De machine, die tijdelijk op het terrein aan de Dolderweg mag staan om het vele afvalhout te versnipperen, werd door de brand compleet verwoest. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling.

Vanwege de aanwezigheid van veel brandbaar materiaal werden veel brandweereenheden ingezet. Naast het korps van Steenwijk werden ook de korpsen van Oldemarkt, Zwartsluis en Dalfsen opgeroepen om het nodige materieel naar de brand te brengen. Om de brandweer alle ruimte te geven werd de Dolderweg door de politie afgesloten.

Na bijna 2 uur blussen was de brand onder controle en kon de brandweer langzaamaan beginnen met het opruimen van de vele slangen. Rond 18:00 uur vertrokken de laatste brandweervoertuigen van het Steenwijker industrieterrein.