Lange file op A28 na botsing tussen twee voertuigen

ZWOLLE –Tijdens het wisselen van rijstroken zijn vrijdagmiddag op de A28 twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de ene auto kon zijn voertuig na het ongeval nog in bedwang houden en aan de kant parkeren. De andere bestuurster lukte dit niet en kwam uiteindelijk met haar zwaar gehavende auto in de berm tot stilstand. Een derde voertuig raakte beschadigd door rondvliegende brokstukken.

Politie, brandweer en ambulance waren allen snel ter plaatse om hulp te verlenen. Na een korte controle door ambulancepersoneel kon de bestuurster van de totaal vernielde Toyota Aygo zelf uit de auto stappen en plaatsnemen in een ambulance. Dit betekende dat er voor de brandweer geen taken meer waren, waarop zij weer terugkeerden naar de kazerne. De bestuurder van de Opel Corsa bleef ongedeerd en deed ondertussen een verklaring aan de agenten. De derde partij kon na het uitwisselen van de contactgegevens zijn weg weer vervolgen.

Na een controle door het ambulancepersoneel bleek dat de vrouw geen verdere behandeling nodig was. Zij hield slechts wat pijn aan haar hoofd over. Ondertussen was bergingsbedrijf Wolves al in actie gekomen om de twee voertuigen te bergen. Allereerst werd de snelweg vrijgemaakt, om zo de inmiddels gegroeide file van ruim tien kilometer niet verder te laten oplopen. Na deze klus kon de rijstrook, die tijdelijk was afgesloten, weer worden vrijgegeven en kreeg het verkeer weer ruim baan. De berging van het andere voertuig vond plaats vanaf de parallelweg.