Auto aangetroffen in de Thijssengracht in Giethoorn

GIETHOORN – Een automobilist zag woensdagmorgen tijdens zijn rit over de Thijssengracht een auto in het water liggen. Direct waarschuwde hij de hulpdiensten die dan ook massaal uitrukten naar de ongevalslocatie. Van de auto was alleen nog het dak en de antenne zichtbaar. Uit voorzorg werd ook het mobiel medisch team opgeroepen.

Bij aankomst van de brandweer werd direct het voertuig naar de wal getrokken en werd in de auto en in de wijde omgeving door het oppervlakte reddingsteam gezocht naar de bestuurder en mogelijke inzittenden. Het voertuig bleek leeg te zijn en ook in de gracht werd niemand aangetroffen. De duikploeg van brandweer Zwolle heeft een nacontrole gedaan in en om de auto. Ook nu werd niets aangetroffen.

Omdat er geen slachtoffers waren vertrok de traumahelikopter, na een paar korte zoekslagen boven het riet, ook weer naar de basis. Ook de twee ambulances en de diverse brandweerkorpsen rukten weer in. Bergingsbedrijf Hooikammer takelde de auto uit de gracht en voerde deze af.

Na een onderzoek door de politie bleek dat het ongeval vermoedelijk al in alle vroegte moet zijn gebeurt. Ergens tussen 05:00 uur en 05:30 uur moet de auto, met daarin mogelijk twee personen, te water zijn geraakt. De politie is nog op zoek naar de bestuurder en de passagier, eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.