Scootmobiel te water aan Staphorster Grote Stouwe

STAPHORST – Aan de Staphorster Grote Stouwe is maandagmiddag door onbekende oorzaak een man met zijn scootmobiel te water geraakt. Een automobilist die plots de scootmobiel zag verdwijnen in het hoge gras keerde snel zijn auto en ging op onderzoek.

De man lag in het water klem onder zijn scootmobiel. De passant probeerde de man te bevrijden maar dit was vrij moeilijk. Wel kon de man het hoofd van de 84-jarige man uit Meppel boven water houden. Ook kon de man een fietser aanspreken welke weer de hulpdiensten kon alarmeren.

De politie en brandweer van Meppel waren snel ter plaatse en konden de man vlug aan wal brengen. Bij aankomst van het ambulancepersoneel werd de man direct op een brancard gelegd en in de ambulance geplaatst.

Een mobiel medisch team kwam met de traumahelikopter ter plaatse om de man extra zorg te verlenen. Hij is later in zorgwekkende toestand overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. De Staphorster Grote Stouwe was gedurende de hulpverlening afgesloten voor het verkeer.